Travel & Tours

Bara för att Hibernian pressar noggrant för att

Tommy Wright, St Johnstone-chefen, borde få några quibbles med resultatet en frenetisk semifinal. Spara en kort stavning tidigt under den andra perioden, Hibs var överlägsen. Det Wright tog för att skjuta missbruk vid en assistent domare när heltid visselpipa blåste var ett nedslående fall av felplacerad ire.
Hibs kommer inte att avskräckas på ett Hampden Park-möte med Celtic eller Ross County. Inte heller borde de vara; Stubbs rykte stiger delvis på grund av en orädd metod. Om Liverpudlian leder Hibs till League Cup glory, kommer han ha backat upp fortsatt förtroende med konkret belöning.
St Johnstone hade gått in i den här slipsen och höll fortfarande ett förståeligt klagomål. Medan överlämnandet av de allra flesta biljetterna till Hibs var förnuftigt trodde Perth-outfiten att de hade en överenskommelse på plats för att få extra fotbollströja platser om de sålde ut Tynecastles skolända. Inga sådana briefs var kommande, med området i fråga i stället och senast, ges till Hibs. Den skotska professionella fotbollsligan, en starkt imponerande kropp i bästa tider, var skyldig till otrevlig behandling mot en medlemsklubb igen.
Inställningen var därmed nyfiken, med Hibs anhängare packade i tre sidor av sina största fienters hem. De av maroon övertalning skulle peka på en historiskt dålig Hibs-rekord här, men detta var ett enstaka scenario, med ett lag i starka andra tierformen och en mid-ranking Premier League-sida. Det var knappast ett hopp om att föreslå att sidorna i huvudsak kan jämföras.
Hibs planer hade blivit hindrade av en skada som Anthony Stokes upplevde, och anklagaren tecknade lån från Celtic i syfte att öka Stubbs artilleri i kampanjen med Rangers. Irlands ryggproblem var problematisk nog för att han inte ens skulle fungera som en ersättare. Men någon känsla av störning kompenseras av en bra Hibs-öppning. De i grönt och vitt anpassade sig omedelbart till besvärliga förhållanden och spelade därmed en takt och syfte som tydligt panikade St Johnstone.